Oldal kiválasztása

Átlátszó Hang

Újzenei Fesztivál

2015. január 9-14.

Átlátszó Hang

Újzenei Fesztivál

2015. január 9-14.

Ki az az Otto M. Zykan? Milyen az az operett, mely képes 1977-ben egyházi átkot hozni magára? Milyen hangzást eredményez, ha egy csellista mozdulatait egy ütős és egy gitáros saját hangszerükön utánozzák? Tényleg létezik harsona, amelynek két hangtölcsére van és versenyművet írt rá valaki? Részt vennél egy négynapos kurzuson a hangfestés alapjairól, vagy csak szeretnél átlátni minden hallható hangon? 

Színház, improvizáció, tradíció, kommunikáció, jazz, emberi kapcsolatok és az új zene. Minden mindennel összefügg és minden mindenre reagál. Ez alkotja az idei Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál programját, melyben négy koncert, kiállítás és kurzus szerepel.

2015. január 9-14. között a Zeneakadémián, a Fugában, a Szimpla Kertben, a BMC Könyvtárában és Koncerttermében is összekapcsolódik a látvány a hanggal, a színház a zenével, a kortárszene a jazz-zel, az előadói viselkedés a hallgatói aktivitással. Persze mindez ismét színtiszta átlátszó hangon!

Az előadások előtti műhelyfoglalkozásokon – kreatív részvétellel, irányított gyakorlatok által – megismerheted az elhangzó darabokat, azok zeneszerzői elgondolásait. Testközelből átélheted a kortárs kompozíciós zene sokszínű és innovatív világát.

A fesztivál ideje alatt az elhangzó darabok kottáit a BMC Könyvtárában felállított olvasó sarokban mindenki kedvére böngészheti. 

2014 – 2015 – 201620172018