Oldal kiválasztása

Átlátszó Hang

Újzenei Fesztivál

2016. január 7-13.

Átlátszó Hang

Újzenei Fesztivál

2016. január 7-13.

Van értelme zenét komponálni két egymástól negyedhanggal elhangolt zongorára? Lehet asztallal zenélni? Mi az a karnevalizmus, és mi köze van a fluxushoz, dadához, meg öt bécsi fiatalhoz? Mi történik, ha nyolc ütőhangszeres, fülhallgatóval a fülében és dobverővel a kezében végigsétál a belvároson? A kontrabasszus klarinét magasabb vagy az ember? Látható lesz a zene, ha képzőművészek és zeneszerzők együtt alkotnak? Érdemes ezt meghallgatni?

A válaszok az Átlátszó Hang Újzenei Fesztivállal érkeznek

Az előadásokhoz, koncertekhez kapcsolódó műhelyfoglalkozásokon a közönség az elhangzó darabokat, azok zeneszerzői elgondolásait kreatív részvétellel, irányított gyakorlatok által ismerheti meg. Ezáltal is segítve a nyitott zeneszeretők hozzáférését a kortárs kompozíciós zene sokszínű és innovatív világához.

A fesztivál idei programján a hat koncert mellett utcai zenés átvonulás, két előadás, elektro-akusztikus installáció és kiállítás szerepel. A fesztivál helyszínein a Zenekép alkotócsoport KottaKép című kiállításának munkái láthatóak.

A Budapest Music Center könyvtárában, a tavalyi évhez hasonlóan kialakított olvasó sarokban, a fesztiválon elhangzó művek partitúráit tanulmányozhatják az érdeklődők.

20142015 – 2016 – 20172018