Ensemble Vortex

Music & body & machines

JAN 13.   19:00

18 órától beavató foglalkozás az est műsoráról és a művek technikai hátteréről.

Trafó

1094 Budapest, Liliom utca 41.

Jegyár 1500 Ft

Please scroll down for English

Ha csak annyi lenne a mai esemény címe, hogy Music & machines, már akkor egyértelmű, hogy az Átlátszó Hang egyik eseményéről volna szó. Hiszen pont azok az összefüggések teszik a fesztivált egyedivé, hogy a zene mint irányító forma más
területek befolyása alá kerül. De jelen esetben ennél még egy „bodyval” izgalmasabb programot mutat be a különleges svájci együttes, a Vortex Ensemble.

A 2005 óta folyamatosan dolgozó, és megalakulása óta számos, a kortárszenei életben
fontos helyszínen bemutatkozó csapat kizárólag a legújabb zenéknek szenteli működését. Amikor javasolt programjaik közül választottunk, megkérdeztük, tudnának-e esetleg egy már klasszikussá vált modern svájci darabot vagy akár egy átiratot játszani, hiszen ez idei fesztiválunk tematikája. Ők azt mondták, „nem”, mert csak a legfrissebb zenét és a legfiatalabb szerzőket mutatják be, ez a céljuk.
Előadásukban a test-gép- zene összefüggés azonban magas szintű
professzionalizmussal is társul, ahogy ezt egy hónapja egy általuk már játszott zeneszerő megsúgta nekünk.

John Menoud, Arturo Corrales, Francisco Huguet, Fernando Garnero, Daniel Zea

 

Daniel Zea: Fuck Facebook Face Orchestra 
Arturo Corrales: Liquid Carillon Dream
Fernando Garnero: Fábula
Francisco Huguet: La Flor Mas Rara 
John Menoud: Acéphale

szünet

Daniel Zea: Kinecticut

en.

If the concert tonight were just called Music & machines, it would be easy to guess that this is an event of the Transparent Sound New Music Festival. These contextual connections, where music as the leading feature comes under the influence of other fields, make the festival unique. In this case however the extraordinary Swiss Vortex Ensemble adds a “body” of even more excitement to the program.

The Ensemble created in 2005 devotes itself exclusively to new music. When choosing from their proposed programs we asked if they could also perform a classical Swiss piece or transcription, since this is the topic of the festival this year, their answer was no, because they perform only the latest compositions by the young generation which is their primary mission. The music-body-machine connection is paired with the high professionalism of their performances – as a composer friend, whose music Vortex Ensemble recently performed, made us understand a month or so ago.

Január / January

5·6·7·8·9·10·11·12·13·14·15·16·17·18·19·20·21·22

Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál

© 2017 Átlátszó Hang Fesztivál