Oldal kiválasztása

Az intonáció rövid története + Gosheven

előadás és koncert

Ingyenes program

JAN 11.   18:00

Trafóklub

1094 Budapest, Liliom u. 41.

Marc Sabat, zeneszerző, hegedűművész, az UDK Berlin tanára tart előadást a különféle hangolási rendszerekről, illetve az ezekre született kompozíciókról.

Gosheven

Az előadás után Gosheven La Monte Young és az indiai zene által inspirált gitárimprovizációját hallhatjuk, szép és szokatlan együtthangzásokkal, a 7-es szám bűvöletében.

facebook: @goshevenmusic

Kapcsolódó program: 

2019. január 11. 10.00-13.00
Zeneakadémia XV. terem

Szakmai program Marc Sabattal zeneszerzőknek:

2019. január 10-től 14-ig Marc Sabat, kanadai hegedűművész, zeneszerző, az Universität der Künste Berlin tanára érkezik Budapestre az Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál és a Zeneakadémia meghívására az Erasmus Mobility program keretében.

A felhangviszonyokra épülő hangközök és hangolások használata az egyik olyan különleges szakterület, melyet az előadóhoz hasonló mélységben kevesen ismernek, ezért is fontos alkalom a szakmai közönségnek szóló előadása, mely a temperált rendszer előtti hangolási kérdéseket is érinti. Akik tehát a régizene iránt érdeklődnek, azoknak különlegesen izgalmas lehet az előadás.

Az előadás a Zeneakadémia hallgatói számára nyitott és ingyenes, a részvételi szándékot Horváth Balázs tanár úrnál lehet jelezni a horibali[kukac]gmail.com e-mail címen.