Oldal kiválasztása

Trio Catch

 

Allegro Sostenuto

Jan 22.   19:30

Budapest Music Center,

koncertterem

 

Helmut Lachenmann műve, az Allegro Sostenuto az új kamarazene elmúlt fél évszázadának egyik legfontosabb alkotása, mégis zenei ívei és akusztikai jelenségei, zenei nyelvének szavai sokunk számára felfedezésre várnak. A Trio Catch tagjai Lachenmann darabja mellé európai zeneszerzők az együttes számára készült kompozícióból válogattak az est programjába.

Pecze Boglárka (klarinét), Eva Boesch (cselló) és Sun-Young Nam (zongora) a frankfurti International Ensemble Modern Academy ösztöndíjasaiként találkoztak. Közösen alapították a Trio Catch nevű formációt, amely Thomas Adès Catch című darabjáról kapta a nevét. A klasszikus zenei előadások mellett a három fiatal művészből álló együttes egyik fő célja a kortárs zene interpretációja. Hatéves fennállásuk alatt a hamburgi kötődésű trió számos zeneszerzővel működött együtt (Mark Andre, Georges Aperghis, Beat Furrer és Helmut Lachenmann), akikkel lemezeket és rádiófelvételeket is készítettek.

A European Concert Hall Organisation’s Rising Stars tagjaiként a 2015/2016-os szezonban Európa legnagyobb koncerttermeiben léptek fel. A trió az ausztriai Klangspuren Schwaz fesztivál keretében gyerekeknek tart workshopokat, és 2014 óta pedig tanítanak a hamburgi zenei főiskolán. 2016 márciusában kezdték el Ohrknacker nevű hamburgi workshop koncertsorozatukat, ahol olyan műveket  adnak elő, melyek kifejezetten együttesük számára születtek.