filmklub
BMC Könyvtár
A programra a belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött

TELTHÁZ // ONCE WITHIN A TIME

Filmclub: Godfrey Reggio & Philip Glass

A fesztivál filmklubjának programján idén egy legendás amerikai szerzőpáros új, bemutató előtti vetítése szerepel. Az idén 84 éves Godfrey Reggio és a nála két évvel idősebb Philipp Glass legújabb közös munkája egy egyedülálló független zene-film, mely egy tündérmese a világ végéről és egy új világ kezdetéről. Egy apokaliptikus komédia, varázslatos operatőri munkával, felejthetetlen képekkel, egy új generáció ártatlanságával és reményeivel. A két művész együttműködései közül Magyarországon leginkább az 1982-es Koyaanisqatsi illetve a qatsi trilógia többi filmje ismert. A vetítés előtt beszélgetünk az új alkotásról a rendezővel, aki online csatlakozik hozzánk, illetve élőben Tara Khozein-nal, aki a film szereplője illetve zenei közreműködője is egyben.

 

A belépés:  A programra a belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött, a vetítésre maximum 80 jelentkezőt tudunk fogadni. Regisztrálni a papp.krisztina@bmc.hu email címen, 2024. január 22. 12 óráig lehet. Mind a sikeres, mind a sikertelen regisztrációról válaszlevelet küldünk.

 

 

Sajtó:
„Egyszerre technikai bravúr és techno-pesszimista mese, ez a furcsa főzet tele apokaliptikus nyugtalansággal.”
William Repass, Slant

 

„Rémesen mulatságos. Lenyűgöző és provokatív látvány, mely ugyanakkor minden szón túllép.”
Avi Offer, NYC Movie Guru

 

„A „Once Within A Time” egy őrülten kreatív kollektív tudat terméke, amelynek csúcsán egy ószövetségi próféta ül, aki dühösen figyelmeztet minket a közelgő apokalipszisre.”
Ty Burr, Ty Burr’s Watch List (Ty Burr figyelőlistája)

 

A vetítés elején és a vetítés kötvetően beavató beszélgetést hallgathatnak Tara Khozein a film egyik szereplőjével Gryllus Samu moderálásával, a vetítés után tervezetten online bejelentkezik a beszélgetésbe Godfrey Reggio a film rendezője.

 

Az esemény a Nemzeti Kulturális Alap és az Oscilloscope Laboratories támogatásával valósult meg.

 

                 

Kurátor

  • Gryllus Samu
  • Tara Khozein

program