Indoor Jogging

 

Az Indoor Jogging Germaine Liu, ütőhangszeres / improvizátor / zeneszerző és Christoper Willes, képzőművész / zenész / zeneszerző / dramaturg együttműködése. A torontói alkotók munkájukban hét szöveges- és ú.n. audio-kottát mutatnak be. A kották egy egyéni, egyedi utazásra hívnak a hallás univerzumába. Az alábbi szöveg a projekt alaptézisét a hangról így foglalja össze az egyik mű végén:

 

„A hang egy mozdulat a levegőben; egy hullám, amely a térben haladva a légmolekulákat tolja és húzza. A hangok haladásuk közben mindeféle tárgyat és agyagot megérintenek, beléjük szivárognak, visszatükröződnek róluk. A Hangok a dolgok közötti térben alakítják nyomvonalaikat.”

 

A játék elején egy kis 3D installáció fogad mindenféle lebegő tárgyakkal, melyeket megérintve, a hangjukat is meghallgathatjuk, mozgathatjuk őket. Innen a “Scores”-ra kattintva jutunk el a különféle vezetett hallgatást kínáló angol nyelvű kompozíciókhoz.

 

Játssz most!

Bouncing Music

A Bouncing Music elegáns, fizikai törvényszerűségeken alapuló, zenei játék, illetve kompozíció eszköz, amelyet a kínai kreatív fejlesztő, Wenzy (Ziyang Wen) készített.

koncert

Schubert & Tsai

A két névrokon, a dalnok Schubert és a mesterséges intelligenciát a zene szolgálatába állító Schubert munkássága között eltelt 150 év alatt az éneklésről alkotott elképzelés drámai változáson ment át.

01.15. 19:30
Élő MÜPA esemény